aServis d.o.o.

Nudimo čiščenje stekel, generalna čiščenja, čiščenja po adaptacijah, čiščenja poslovnih prostorov, čiščenje stanovanj, preprog, čiščenje po naročilu, nadomeščanje vaših čistilcev med dopusti, bolniškimi in ostalimi izostanki.

ČIŠČENJE

vsakodnevna čiščenja
generalna čiščenja
čiščenja (pred vselitvijo, po adaptacijah, ipd.)
čiščenje steklenih površin
čiščenje oblazinjenega pohištva
strojna čiščenja tal s premazi

PREDNOSTI

konkurenčne cene
kratek odzivni čas
individualni pristop do naročnika
dogovorjena dela opravimo v dogovorjenem času
stalna dosegljivost

IT STORITVE

gostovanje spletnih strani brez vezave
izdelovanje spletnih strani
programiranje spletnih obrazcev
vzdrževanje, svetovanje, pomoč
https://generacija.xyz

Redna čiščenja
Redna čiščenja opravljamo dnevno ali periodično. Dnevna čiščenja potekajo od ponedeljka do petka oziroma na željo stranke tudi med vikendom.

Periodična čiščenja
Periodična čiščenja se izvajajo 2 do 3 krat tedensko. Urnik dela prilagajamo potrebam strank.

Generalna čiščenja
Generalna čiščenja izvajamo na željo naročnika. Pri generalnem čiščenju temeljito očistimo poslovne, trgovske, industrijske, šolske, športne ali druge prostore.

Ostalo čiščenje
Čiščenje po končanih gradbenih delih opravimo po predhodnem naročilu stranke.

Koristne informacije

Čiščenje tekstilnih talnih oblog

Dnevno čiščenje

Najpreprostejše čiščenje tekstilnih talnih oblog že vsi obvladamo, saj redno odstranjujemo prah in trde nečistoče s pomočjo sesalnika, še bolje takega z globinsko ščetko.

Generalno čiščenje

Generalno čiščenje je lahko pri manj umazanih tleh suho čiščenje s prahom (Carpet Cleaner Envirodri) in z ustreznim sesalnikom ali strojem za utiranjem praška v tekstilno talno oblogo.
Izvajalec čiščenja talnih površin mora upoštevati priporočila proizvajalca obloge in čistila. Suho čiščenje omogoča relativno hitro ponovno pohodonost očiščenih površin.

Zelo umazana tla

Pri bolj umazanih talnih oblogah, izvedemo največ dvakrat letno postopek mokrega generalnega čiščenja. Pri tem postopku se čas celokupne obdelave, zaradi prisotnosti vlage, poveča (v odvisnosti od možnosti posušitve) do 24 ur.
Talne površine niso pohodne, dokler niso temeljito posušene. Pri čiščenju tekstilnih talnih preprog moramo vedeti ali so vlakna tekstilnih talnih oblog barvno obstojna, kako je obloga položena, na kakšni podlagi je položena.
Prav tako moramo vedeti, da mora biti pred pričetkom vsakega kemičnega čiščenja tekstilne talne obloge s čiščene površine odstranjena vsa mehanska nečistoča.
To opravimo s sesalnikom; po možnosti s stepalno globinsko ščetko. Tekstilne površine se čistijo po različnih postopkih odvisno od specifičnosti nečistoč, vrste materialov itd.

Postopki, ki se uporabljajo:

• ekstrahiranje
• šamponiranje in spiranje s ekstrahiranjem
• čiščenje s suho peno
• suho čiščenje 
• detaširanje – lokalno odstranjevanje madežev

Kako preprečiti nastanek plesni?


Plesen je nekaj, kar mnogi imamo v kopalnici, v kuhinji (v bistvu v kateri koli sobi, ki je vlažna in ima idealne rastne pogoje za glive). Vendar je veliko takšnih, ki ne naredi popolnoma nič, da bi plesen odstranili ali preprečili njen nastanek. Na žalost smo prišli do točke, kjer plesen skoraj štejemo kot nekaj normalnega, vendar pa takšen odnos resnično lahko vpliva na naše zdravje. Plesen lahko sproži številne zdravstvene težave, zlasti pri otrocih, starejših in tistih s slabšim imunskim sistemom.

Plesen so mikroskopski glivični organizmi, ki prihajajo v različnih oblikah. Včasih rastejo v zaprtih prostorih zaradi vlage in vlažnih površin. Če ne ostane skrita (na primer za omaro), se lahko pogosto pojavlja kot madež na stenah, okrog okenskih okvirjih in na drugih občutljivih površinah.

Spore plesni so praktično povsod. Najdemo jih v zraku, v hišnem prahu v vrtni zemlji in celo na naši koži. Po nekaterih ocenah naj bi obstajalo približno 250.000 različnih vrst plesni, vendar jih približno 100 najdemo v našem bivalnem okolju.

Če se je plesen razširila kljub vsem previdnostnim ukrepom, je potrebno hitro ukrepanje – celo le na manjše rasti plesni. Pomembno je, da se poišče in trajno odstrani vzrok: ali plesen povzročajo gradbene pomanjkljivosti, neustrezno prezračevanje ali prezgodnja selitev v novo stavbo? Strokovnjak lahko zagotovi dragoceno pomoč pri iskanju in odpravljanju vzrokov. Enako pomembno je: plesen mora biti vedno popolnoma odstranjena, saj ima uničena plesen in še posebej njene spore enak učinek kot plesen, ki še vedno živi. Plesen ogroža zdravje.

Vsakdo, ki sodeluje pri odstranjevanju plesni, se mora vedno zavedati naslednjega: spore plesni se razpršijo v zrak ob najmanjšem dotiku. Zato je nujno, da zaščit kožo in dihalne poti z rokavicami in masko. Da se spor plesni po nepotrebnem ne moti, plesni nikoli predhodno ne obdelajte in ne obrišite je, ko je suha, ampak jo vedno obrišite, ko je vlažna po obdelavi s sredstvom za odstranjevanje plesni.

Kako pravilno odstraniti plesen?


Plesen so mikroskopski glivični organizmi, ki prihajajo v različnih oblikah. Včasih rastejo v zaprtih prostorih zaradi vlage in vlažnih površin. Če ne ostane skrita (na primer za omaro), se lahko pogosto pojavlja kot madež na stenah, okrog okenskih okvirjih in na drugih občutljivih površinah.

Spore plesni so praktično povsod. Najdemo jih v zraku, v hišnem prahu v vrtni zemlji in celo na naši koži. Po nekaterih ocenah naj bi obstajalo približno 250.000 različnih vrst plesni, vendar jih približno 100 najdemo v našem bivalnem okolju.

Previdnost: Plesen lahko povzroči alergijske reakcije in slabo zdravje, zato je morda najbolje, da poiščete strokovno pomoč, seveda če imate obsežno težavo s plesnijo na stenah.

Če se lotite manjše površine, se prepričajte, da nosite zaščitna očala, rokavice in masko za obraz, saj je stik s sporami škodljiv. Med delom odprite okna in temeljito prezračite prostor.

1. KORAK: Pripravite sredstvo za odstranjevanje plesni: sredstvo enakomerno razpršite in ga pustite, da deluje najmanj eno uro. Na površinah z obilno rastjo plesni ga pustite dalj časa, npr. preko noči.
2. KORAK: Z mehko krtačo ali gobo površino obdelajte in odstranite morebitne ostanke.
3. KORAK: Na koncu temeljito obrišite z vlažno krpo ali gobo.

Čiščenje poslovnih prostorov


V času, ko je zelo velik poudarek na dobrih poslovnih rezultatih, porabimo veliko časa in energije, da jih kolikor je to mogoče dosežemo. Čistim in prijetnim prostorom se tako namenja vse več pozornosti.

Osnovno vzdrževanje poslovnih prostorov je najučinkoviteje izvajati s suhim globinskim sesalnikom z globinsko ščetko, ki ima za osnovni pribor tudi osnovno ščetko na kolesih za trde tlake, ker z njim najlaže obvladamo čistočo na tekstilni in vodoobstojni talni oblogi.

Enviro dry nam omogoča čiščenje madežev in osveževanje tekstilne talne obloge, po končanem čiščenja pa takojšno uporabo tal brez sušenja in nepotrebnega čakanja na uporabo prostora.

V prostorih, kjer so položena pvc, keramična ali tla iz gume je za čiščenje poleg sesalnika za suho sesanje, najenostavneje uporabljati brisalo za vlažno brisanje tal.

Za lažje, hitrejše in kvalitetno brisanje je priporočljivo uporabljati čistilo za nego tal in ohranjanje leska, za keramiko pa čistilo z alkoholnim učinkom, ki omogoča hitro sušenje tal brez nepotrebnih lis, ki nastajajo ob uporabi trde vode za čiščenje. Orodje za čiščenje je najpogosteje manjši čistilni voziček opremljen z vedri za pomivanje tal ter brisanje zgornjih površin.

Brisalo za čiščenje tal je najprimerneje, da omogoča vlažno brisanje tal z maslimkami (prepojene krpice za enkratno uporabo) in možnostjo občasnega mokrega pomivanja z krpo v kombinaciji mikro vlaken in bombaža.

Čistilo za zgornje površine se uporablja enako kot za tla le krpice je primerno ločiti. Za manj umazane površine uporabljano namenske krpice za čiščenje zgornjih površin v modri in za manj umazane površine v zeleni barvi.

Čiščenje na tak sistematičen način je omogoča enostavna izdelava plana čiščenja in njegovo sledenje, ki je pogoj za kvalitetno in temeljito izvedbo.

V prodajnih salonih in prodajalnah je frekvenca obiska večja, zato je potrebna tudi večja pogostost mokrega pomivanja. V kolikor je postavitev v prostoru enostavna in omogoča pomivanje tal z kombiniranim čistilnim strojem hakomatic,le ta omogoča tako ribanje tal s ščetkami kot tudi sesanje očiščene nesnage. Čiščenje s kombiniranim čistilnim strojem dopušča takojšnjo uporaba tal, ki so po čiščenju suha, čista in kot taka manj vpojna za umazanijo.

Za čiščenje uporabljamo primerno razmaščevalno čistilo ali čistilo za negovanje tal. Izbira čistila je odvisna od intenzivnosti čiščenja in vrste umazanije, ki se nahaja v prostoru.

V primerih kjer nam postavitev pohištva ali arhitektura onemogočata strojno čiščenja uporabimo metodo klasičnega načina čiščenja s sistemom dveh veder ali novim sistemom namakanja krp za vlažno brisanje in njihovo skupinsko pranje po opravljenem delu. Za zgornje površine uporabljamo opremo za ometanje pajčevine na držalu in krpico z mikrovlakni za čiščenje in vlažno brisanje zgornjih površin.

Načini brisanja se med seboj razlikujejo med uporabo omakanja ali pršenja direktno na krpo s pripravljeno čistilo mešanico. Metoda večplastnega zlaganja podaljša uporabnost krpe in zagotovi kvalitetno opravljeno delo.

Ne pozabimo na osebno zaščito za izvajalca čiščenja, primeren plan čiščenja, pa nam omogoča sprotno kontrolo izvajanja del in kvalitetno opravljeno delo brez nepotrebnih dodatnih opravil in popravkov čiščenja.

Nekateri prodajalci čistilne opreme nudijo izobraževanje in pomoč pri izdelavi plana čiščenja, zato povprašajte po tej storitvi in jo koristno uporabite. Prijetno bivanje in službovanje v čistih in urejenih poslovnih in prodajnih salonih vam želim.

V prostorih kjer je občasno opravljena še dezinfekcija je poslovanje poleg prijetnega tudi varno.

Kontakt

Hvala za vaše sporočilo.
Napaka. Preverite vnosna polja.

OBJAVA

Iščemo sodelavca za občasna generalna čiščenja (strojna / premazi / okna). Več info na tel. št.: 031 652 780